Diensten

Leon Arendshorst verbindt: de ouders, de school, de hulpinstanties en het kind.

Leon luistert, analyseert, koppelt terug, brengt advies uit, coacht, bemiddelt, stelt plannen van aanpak op en, indien nodig, laat hij bij de leerling intelligentietesten en / of persoonlijkheidstesten afnemen. Hij staat in direct contact met leerplicht, ouders en derde partijen.

Leon zet zich ook graag in voor hoogbegaafde kinderen en adviseert hoe scholen trajecten op kunnen stellen om deze hoogbegaafde kinderen goed te kunnen helpen zodat de kinderen op hun eigen school kunnen blijven.

Behalve het werk als onderwijsconsulent, biedt Arendshorst Consultancy ook de volgende diensten aan:

Wat doet een onderwijsconsulent?

Leon regelt een eerste ontmoeting met de desbetreffende partijen. Middels dit eerste gesprek zoekt Leon naar de kern van het probleem, en zo probeert hij de (verborgen) verwachtigen van mensen te achterhalen. Wat zijn hun doelen? Wat denken de partijen te willen bereiken? Hij maakt een analyse van de situatie waar hij creatieve oplossingen aan toevoegt. Vervolgens stelt hij een plan van uitvoering op en fungeert vervolgens als tussenpersoon (een ‘sparring partner’) en coacht – indien gewenst – de partijen terwijl zij dit proces doorlopen en naar een realistische oplossing toe werken.

Specialisaties

Interim Management

Onderwijs en bemiddeling

Coaching en advies uitbrengen

Hoe wordt Leon Arendshorst ingezet?

Het inzetten van Leon als onderwijsconsulent geschiedt via Onderwijsconsulenten. Een leerling wordt aangemeld bij Onderwijsconsulenten. Zij beslissen op basis van de intake of de leerling een onderwijsconsulent krijgt toegewezen. Leon wordt vervolgens door Onderwijsconsulenten aan casussen gekoppeld.

Om u als ouder(s) / verzorger(s), of als professional(s) direct aan te melden bij Onderwijsconsulenten, klik hier.

Een leerling kan zichzelf aanmelden mits hij of zij 16 jaar of ouder is.

Vragen?

Arendshorst Consultancy is te bereiken via e-mail en telefoon.